Witam.
Od 5 tys. km jestem posiadaczem O2 2008 r. 1.9TDI, 135 tys. przebiegu. Samochód sprawuje się bez zarzutu, wymienione i sprawdzone było chyba wszystko co powinno być po zakupie. Jest jednak jedna rzecz, z którą mam do czynienia pierwszy raz (po passacie B5, O1, passacie B6). Otóż czasami, na wstecznym biegu po kilku metrach słychać i daje się odczuć silne "stuknięcie" z przedniej części samochodu. Nie dzieje się to w żadnej innej sytuacji: przy jeździe do przodu - lewo-prosto-prawo, ani przy jeździe do tyłu prosto. Jedynie na wstecznym przy skręcie, po kilku metrach i też nie zawsze. Nad rzeczą pochyliły się dwie, doświadczone jak mi się wydaje, osoby z różnych warsztatów i też nie potrafiły określić przyczyny. Celowo nie podaję ich pomysłów aby nie sugerować Wam odpowiedzi. Będę ogromnie wdzięczny za pomoc.
Tomasz.
Edit:
Tutaj http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=71488 Pan pytał o podobną sprawę, którą opisał tak jak i ja mógłbym:
"Ten dźwięk brzmi tak jak by dwa elementy połączone w wyniku naprężenia rozdzieliły się i słychać tąpnięcie"
Niestety nie było konkretnej odpowiedzi.
Komentarz